Hozzávalók a tésztához (összesen a 3 laphoz):
6 db tojás
6 dkg Bl 80-as liszt (helyettesíthető sima BL55 liszttel is)
6 dkg Master Mix
6 dkg holland kakaópor
12 dkg nyírfacukor
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag zselatin fix
folyékony édesítőszer
vanília kivonat
25 dkg magozott meggy
A tortához 3 lapot kell egyesével sütni. Én mindig külön sütöm meg a különféle tortákhoz a lapokat, mert így szebbek, és szerintem egyszerűbb is hogy nem kell keresztben szétvágni.
- 2 egész tojást 4 dkg nyírfacukorral keverjünk habosra. Addig keverjük amíg teljesen krémes lesz, és szinte kezd kifehéredni.
- Szitáljunk bele 2 dkg lisztet, 2 dkg Master Mixet, valamint 2 dkg kakaóport és lazán keverjük el.
- Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában süssük készre. Tűvel, vagy késsel ellenőrizzük, hogy nem ragad-bele a tészta.
- A másik két lapot is süssük meg az előzővel megegyező módon
- A tejszínt verjük fel habbá
- Keverjük ki krémesre a mascarponét, majd keverjük el benne a vanília kivonatot, és a zselatin fixet. Édesítsük ízlés szerint.
- A mascarponés krémhez lazán keverjük hozzá a tejszínhabot.
- Keverjük át lazán a krémet, majd kb 10 percre tegyük be a hűtőbe. Addigra kicsit már kezd összeállni a krém jobban lehet majd vele dolgozni.
- A krémmel kenjük meg a lapokat, tegyünk rá egy-egy rérteg meggyet valamint a torta tetejét és az oldalát is kenjük meg krémmel.
Eszméletlen jól néz ki ez a torta! :)
VálaszTörlésWoohoo, ez aztán a kényeztetés!
VálaszTörlésSzépséges lett :)
VálaszTörlés