Hozzávalók:
2 nagy doboz natúr joghurt, vagy házi joghurt
2 tk só
olíva olaj
3 gerezd fokhagyma-elhagyható
pácoláshoz fűszerek, fűszernövények (pl bors, rozmaring, bazsalikom)
- A joghurtot keverjük el a zúzott fokhagymával és a sóval.
- Egy magasabb edényre fektessünk ki egy laza szövésű konyharuhát, majd tegyünk rá egy fakanalat. Én erre a célra egy 2 literes kancsót szoktam használni. Kössük össze szorosan a konyharuha széleit a fakanál nyelén.
- A konyharuhába merjük át óvatosan a joghurtos keveréket.
- Kössük meg a konyharuhát jó szorosan, úgy hogy az alja ne érjen az edény aljához, és maradjon elég hely kicsöpögni a savónak.
- Tegyük be a hűtőbe csöpögni, és 3 napig csöpögtessük. Közben öntsük le néhányszor a kicsöpögött savót. A savót ne dobjuk ki, remekül fel lehet használni különböző kelt tészták készítésesnél.
- 3 nap után jól formázható sajtot fogunk kapni. Formázzunk golyókat olajos kézzel, majd tegyük ezeket egy széles tetejű üvegbe. Öntsünk rá olíva olajat, és fűszerezzük tetszőlegesen.
Nagyon guszták, és éppen aktuális, mert ébredezik a fűszerket. :)
VálaszTörlésKöszönöm Thrini!
VálaszTörlésGuszta és finom.
VálaszTörlésSzeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.
kérlek nézz be Hozzám:
VálaszTörléshttp://chez-sandra.blogspot.com/2011/04/kedvenceink-blogger-vandordij.html
üdv