Kicsit félve álltam neki az első adag eltevésének ugyanis úgy voltam vele, hogy Én nem fogom a körték héját leszedni, valahogy az már Nekem túl macerásnak tűnt. Főleg azért, mert nincs túl sok időm és túl ezen nagyon sok helyem nincs is a konyhámban az ilyen fajta tevékenységekhez.
Már az első adag körtelével is tökéletesen meg voltam elégedve, számomra meglepő volt, hogy nem lehet érezni a körte héját, kicsit sem.
Azóta, ha jól számolom már az ötödik adag körtelevet készítem és lehet, hogy még nincs vége:)
Persze nem hatalmas adagokat szoktam ám eltenni egyszerre, hanem mondjuk olyan 5-6 litert:)
Hozzávalók:
érett körte
citromlé, vagy citromsav
natrium benzoát
cukor vagy édesítőszer
- A körtéket mossuk meg alaposan, majd vágjuk le a szárukat és szedjük ki a magházukat.
- Tegyük fel annyi vízzel főni, hogy ellepje.
- Főzzük puhára közben néha kevergessük meg.
- Turmixoljuk össze alaposan az egészet.
- Öntsük vissza a lábasba és édesítsük ízlé szerint illetve tegyünk hozzá citromlevet/citromsavat.
- Öntsünk hozzá még annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen
- Forraljuk össze, majd keverjünk el benne 1 kk natrium benzoátot.
- Töltsük alaposan kimosott üvegekbe.
- Fordítsuk fejtetőre az üvegeket kb 5 percre.
De szerettem gyerekkoromban a rostos gyümölcsleveket, akkor még nem volt drága! Jó recept!
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska! nagyon finom is:)
VálaszTörlésfinom lett! Szerinted birsalmából is működne?
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésItt állok egy halom körte előtt, remélem hamar kapok választ! :D
Meg kell pucolni? :D
Nagyon finom, de a következő adagot pucolt körtéből csinálom.
VálaszTörlés:)