Csirkemell, feta és fekete olívabogyó rejtőzik a képen réteslapba bújtatva majd hirtelen megsütve!
Igazából elég tanácstalan voltam, hogy mit is készítsek nemrég egy családi összejövetelre, a csirkemell adott volt, de valahogy nem jutott eszembe semmilyen megfelelő fogás. Aztán szinte az utolsó pillanatban valahogy bevillant a következő kombináció.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk Nekem frissen sütve ízlett a legjobban!
Igazából elég tanácstalan voltam, hogy mit is készítsek nemrég egy családi összejövetelre, a csirkemell adott volt, de valahogy nem jutott eszembe semmilyen megfelelő fogás. Aztán szinte az utolsó pillanatban valahogy bevillant a következő kombináció.
Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk Nekem frissen sütve ízlett a legjobban!
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
olíva olaj
1 csomag réteslap (150g/8 lap)
25 dkg feta vagy krémfehér sajt
2 marék olíva bogyó (fekete)
só
bors
szezámmag a tetejére (elhagyható)
olaj a sütéshez
- A csirkemellet szeleteljük fel kisebb darabokra. Öntsünk olívaoljat egy serpenyőbe és tegyük bele a csirkemell darabokat. Sózzuk (ügyelve arra, hogy a feta is sós lesz), borsozzuk és süssük meg.
- Az olívabogyót és a fetát szeleteljük fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a kihűlt húst és keverjük össze.
- A réteslapokat vágjuk össze 4 darabbá.
- Ügyeljünk arra, hogy minden legyen előkészítve, mert a réteslapok gyorsan szárazzá válhatnak. Amennyiben mégis kicsit kiszáradnának vizezzük be enyhén. 2 réteslapra halmozzunk a húsos keverékből és hajtsunk belőle párnákat.majd szórjuk meg szezámaggal a tetejét.
- Forró olajban néhány perc alatt süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése