Miután megtaláltam a fagyasztóban a jéghideg fügét valahogy nem is volt kérdés, hogy fagylalt fog belőle készülni. Szerencsére volt itthon tejszín is, a többi alapanyag meg szinte kínálta magát:)
Hozzávalók:
40 dkg füge
2 dl tejszín
4 dl tej
10 dkg mascarpone
1 citrom leve
1 ek tahini (elhagyható)
folyékony édesítőszer
- A fügéket botmixerrel pépesítsük össze, ízlés szerint hagyhatunk benne egy-két nagyobb darabot is a gyümölcsökből.
- Keverjük össze a hideg mascarponét, tahinit, a citromok levét, a tejszínt és a tejet, majd édesítsük ízlés szerint.
- Töltsük bele a masszát fagyigépbe.
- Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése