Amire azonban nem tudtam válaszolni, és sehol sem találtam meg, az az, hogy milyen a tápanyag, szénhidráttartalma ennek a burgonyának. Én úgy tippelem, hogy hasonló lehet, mint a hagyományosé, de ha esetleg valaki tudja a pontos választ, kérném, hogy írja meg. Visszakanyarodva a püréhez.......ugyanúgy készítettem, mint a hagyományos burgonyából készültet. Vajjal és tejföllel, szerintem így lesz igazán finom és krémes.
Időközben egy kedves olvasóm megírta Nekem, hogy hol tudom megnézni a lilaburgonya tápanyagtartalmát: http://www.caloriegallery.com/foods/calories-in-purple-potatoes.htm
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
kb 0,3 dl tejföl
kb 4 dkg vaj
só
- A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk össze nagyobb darabokra.
- Sós vízben főzzük meg a burgonyát, majd szűrjük le.
- Burgonyanyomóval nyomkodjuk össze az egészet.
- Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, és habverővel keverjük össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése