Oldalak

2010. november 10., szerda

Mákos panna cotta

Mostanában többször készítettem panna cottát, de azt is eldöntöttem, hogy le kell szokni róla. Na, még utoljára készítettem egyet....mákosat. Mit mondjak, csúcs lett!




Hozzávalók:
6 dl tejszín
6 dl tej
6 lap zselatin
5 ek méz
3 ek mák



  1. A tejszínt és a tejet öntsük egy lábasba. Tegyük bele a mézet és a darált a mákot. Kevergessük el, és forraljuk fel az egészet.
  2. A zselatin lapokat áztassuk 5 percig hideg vízbe, majd tegyük bele a felforralt alapba és keverjük addig amíg fel nem oldódik.
  3. Töltsük a panna cottát tetszőleges formájú edényekbe vagy poharakba.
  4. Várjuk meg amíg kihűl, majd 4-5 órát tartsuk hűtő szekrényben.  Amennyiben ki kívánjuk borítani az edényből (Én így tettem) tartsuk az edényt fél percre melegvíz alá, és szépen ki fogjuk tudni borítani.

2 megjegyzés:

  1. Bájos fotó, jó hangulat:)) Gratulálok! Én a mákot talán megpirítanám és úgy tenném bele szerintem az meg fokozná a hatást!

    Szuppper!!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Ez eszembe se jutott, ugyanis még soha nem pirítottam mákot:) Ki fogom egyszer úgy is próbálni.

    VálaszTörlés