tag:blogger.com,1999:blog-1787497968564952932.post5186072238815701845..comments2023-11-26T21:09:50.801+01:00Comments on Mézesélet: Vanília kivonatMézesélethttp://www.blogger.com/profile/12599803552975092464noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1787497968564952932.post-80651088458075077672012-10-17T22:13:00.436+02:002012-10-17T22:13:00.436+02:00Eryka! A vodka ízét nem igazán lehet érezni, jóval...Eryka! A vodka ízét nem igazán lehet érezni, jóval inkább a vaníliáét. Mivel nagyon kevés mennyiség kell belőle, így szerintem annyit nem árthat meg egy gyereknek se. Én nagyon szeretem a vanília kivonatot, sokféle desszerthez szoktam használni.Mézesélethttps://www.blogger.com/profile/12599803552975092464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1787497968564952932.post-75486582174588499242012-10-17T20:11:01.629+02:002012-10-17T20:11:01.629+02:00Van itthon vanília rudam. Direkt ilyen vanília aro...Van itthon vanília rudam. Direkt ilyen vanília aroma készítés céljából vettem, de felmerült bennem a kérdés, hogy a vodka íze (azaz szimplán az alkoholé) érezhető lesz e a vele készített ételeken. És hogy gyerekek is fogyaszthatják-e. Erykahttps://www.blogger.com/profile/06879436192407872148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1787497968564952932.post-7270660150124249332011-12-02T13:25:59.925+01:002011-12-02T13:25:59.925+01:00:) Köszi!Igen, sok mindent készítünk hasonlóan. Én...:) Köszi!Igen, sok mindent készítünk hasonlóan. Én is szoktam nyírfacukorból vaníliás cukrot készíteni. Bűntetlen élvezet. Tettem ma fel egy fügés kekszet, képzeld....utólag jöttem rá, hogy a blogodról van az ötlet:) jót nevettem!Mézesélethttps://www.blogger.com/profile/12599803552975092464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1787497968564952932.post-64043201222638125252011-11-29T21:15:12.975+01:002011-11-29T21:15:12.975+01:00Szia Mézeske :)) Tudod, hogy én is így csinálom? M...Szia Mézeske :)) Tudod, hogy én is így csinálom? Mondjuk még nem ajándékoztam üvegben, csak szálakat, illetve csomagot. Amikor megrendelem, akkor igyekszem olyan csomagot nézni, amihez van ajándékba egy másik is. Vagy pl. idén a 1/2 labs bourbon rudak mellé kaptam 1/4 labs tahiti vaníliát. Azt menten kétfelé ajándékoztam az anyukáinknak. Itthon pedig légmentesen, csatos üvegben tartom őket. Vodkában pedig azokat áztatom, amiket már kettévágtam és kikapartam a magjaikat. Meglepő, hogy még úgy is mennyi marad bennük. Illetve szoktam xilitbe és por alakú édesítőszerbe is dugdosni. Barátnőm szája maradt múlt héten tátva, valahogy sosem beszéltünk róla, hogy honnan van a vaníliám. Őt is megajándékoztam pár szállal, teljesen odavolt az örömtől. Úgy kellett az üvegemet elkobozni tőle, annyit szimatolta, azt hittem valami baja lesz: elkábul, vagy megrészegül, vagy csak eszét veszti ;)))))))) Vicces volt. Szépek megint a fotóid, gratula hozzá! :)bodzabloghttp://bodzablog.freeblog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1787497968564952932.post-88768815567597784462011-11-28T22:14:06.569+01:002011-11-28T22:14:06.569+01:00Az nem lesz jó erre a célra. Semleges ízű alkoholb...Az nem lesz jó erre a célra. Semleges ízű alkoholból jó csak. A pálinkát esetleg megbolondíthatod sok-sok aszalt gyümölccsel és/vagy mézzel. Sokat lehet így finomítani rajta.Mézesélethttps://www.blogger.com/profile/12599803552975092464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1787497968564952932.post-11017599349001377872011-11-28T19:46:57.145+01:002011-11-28T19:46:57.145+01:00Esetleg pálinka is jó? Mert az van itthon mindig, ...Esetleg pálinka is jó? Mert az van itthon mindig, küldenek a rokonok, mi meg nem tudunk mit kezdjünk vele. Nem akar elfogyni, tovább szoktuk ajándékozni. AngélaAnonymousnoreply@blogger.com