2016. szeptember 21., szerda

Paprikás padlizsánsaláta

Egyik kedvenc mostani salátámat hoztam ma :)

Az utóbbi időben többször is jártam Görögországban és minden alkalommal ettem padlizsánsalátát valahol. Mindenhol egy kicsit másmilyet volt szerencsém kóstolni, de még egyszer se csalódtam.

Ezt a mostani változatot például egy Athénhoz közel fekvő kis szigeten Aeginán ettem vacsorára egy kis tengerparti étteremben (de jó is volt....)  Visszagondolva, azt hiszem, hogy már már ott megfogalmazódott bennem, hogy hamarosan el fogom magam is készíteni. Jelentem, hogy sikerült eltalálnom az arányokat, ugyanazokat az ízeket kaptam vissza, csak a tenger és a görög környezet hiányzik hozzá nagyon... :)




Hozzávalók:
1 darab padlizsán 
2 db paprika
2 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors

kakukkfű




  1. A padlizsánokat vágjuk félbe, majd a vágott felükkel felfelé fordítva tegyük tepsibe. Tegyük mellé a félbevágott paprikákat és a fokhagymát. Locsoljuk meg olíva olajjal, adjuk hozzá kakukkfüvet majd lefedve 180 fokon süssük meg.
  2. Miután megsültek törjük össze villával a zöldségeket. (A padlizsánnak a héját nem távolítottam el, a paprikának is csak a szárát és a magjait szedtem ki.)
  3. Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint és locsoljuk meg olíva olajjal.
  4. Fogyaszthatjuk jóféle friss kenyérrel, pitával vagy pirítóssal.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails