2014. október 15., szerda

Petrezselymes csirkesült




Hozzávalók:
1 egész csirke (kb 1,5 kg-os csirkét használtam)

2 ek mustár
2 ek baracklekvár
1 nagy csokor petrezselyem

  1. A csirkét mossuk meg, és tisztítsuk meg gondosan, majd töröljük szárazra, és sózzuk és be.
  2. Keverjük össze  a lekvárt és a mustárt.
  3. Kenjük be alaposan a csirkét mindenhol a szósszal.
  4. Tegyük bele a csirkét sütőzacskóba  és 190 fokon süssük készre kb 1 órán keresztül. 
  5. Az utolsó 10 percben vegyük ki a sütőzacskóból, szórjuk meg durvára vágott petrezselyemmel. Emeljük meg a sütési hőmérsékletet 200 fokra és süssük addig amíg igazán ropogós lesz a csirke bőre.
  6. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 15 percet állni és fogyasztható.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails