2014. augusztus 31., vasárnap

Őszibarackos limonádé

Itt az ősz, jöjjön valami őszi, de  azért mégiscsak olyan ami egy kicsit  még nyári :)


Tulajdonképpen azt hiszem, hogy pontos receptet  nem is kell írnom, úgyis mindenki a saját ízlésének megfelelő arányokkal készíti.....


Hozzávalók:
víz
jégkocka
lime
citrom
őszibarack
opcionálisan cukor vagy édesítőszer


  1. Facsarjuk ki a citrusok levét, és törjünk össze néhány barackot. 
  2. Adjunk hozzá vizet és édesítsük ízlés szerint.
  3. Amennyiben cukorral édesítjük készítsünk hozzá cukorszirupot. Forrásban levő vízhez adjunk cukrot keverjük el, majd néhány percig főzzük össze. Adjuk a szirupot a limnádéhoz.
  4. Kínáljuk lehűtve jégkockával és további gyümölcsdarabokkal.

2014. augusztus 22., péntek

Fusilli carbonara zöldborsóval




Hozzávalók 2 főre: 
18-20 dkg fusilli (spagettivel is készíthető)
zöldborsó ízlés szerint (kb 1-1 maréknyi/fő)
2 nagyobb tojás
10 dkg húsos szalonna 
2 ek  reszelt parmezán/grana padano

bors
1 gerezd fokhagyma

  1. Tegyük fel a vizet forrni a tésztához.
  2. A zöldborsót rövid ideig (4-5 perc ) főzzük meg roppanósra
  3. A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki zsírjára, a sülési idő vége felé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát (ha nem szeretnénk fokhagymás ízűre akkor, a fokhagymagerezdet egészben hagyva vele süssük majd vegyük ki a szalonnából).
  4. Főzzük ki a tésztát sós vízben.
  5. A tojásokat verjük fel és borsozzuk meg. Sózzuk meg enyhén számítva arra, hogy a szalonnától eleve sós lesz majd az étel.
  6. Adjuk a tojáshoz a sajtot és keverjük el.
  7. A kifőtt tésztát keverjük el a zöldborsóval valamint a szalonnával és a tojásos keverékkel. 


2014. augusztus 3., vasárnap

Pikáns bazsalikomos csirkesült

Az esetek döntő többségében egészben sült csirkét hétközben szoktam készíteni, mégpedig minden fűszerezés nélkül sóágyon szoktam megsütni. Most azonban úgy alakult, hogy hétvégi menü volt a csirkesült, így egy fűszeresebb variációt próbáltam ki, melyet sütőzacskóban sütöttem meg.


Hozzávalók:
1 egész csirke (kb 1,5 kg-os csirkét használtam)

2 ek mustár
2 ek baracklekvár
2 ek barbecue szósz
1 tk worchester szósz
4 gerezd fokhagyma
bors
bazsalikom




  1. A csirkét mossuk meg, és tisztítsuk meg gondosan, majd töröljük szárazra, és sózzuk és borsozzuk be.
  2. A fokhagymát zúzzuk össze majd keverjük össze a mustárral, a lekvárral, a barbecue szósszal és a worchester szósszal. Adjunk hozzá friss vagy szárított bazsalikomot.
  3. Kenjük be alaposan a csirkét mindenhol a szósszal.
  4. Tegyük bele a csirkét sütőzacskóba  és 190 fokon süssük készre kb 1 órán keresztül. Az utolsó 10 percben vegyük ki a sütőzacskóból és emeljük meg a sütési hőmérsékletet 200 fokra és süssük addig amíg igazán ropogós lesz a csirke bőre.
  5. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 15 percet állni és fogyasztható is.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails