2014. július 29., kedd

Túrós szederfagylalt

Azt hiszem, hogy tavaly készített fagylaltok közül az egyik legfinomabb a következő feketeszedres változat volt, így nem is volt kérdés, hogy az idén is készül majd Nálam valamilyen szedres variáció. Szerencsére szeder ügyileg még a természet is támogat, ugyanis az idén rekordmennyiségű feketeszeder terem Nálunk, így gyakorlatilag folyamatosan el vagyok látva szederrel.



Érdemes ebből a fagyiból annyit készíteni amennyi frissen elfogy, mert miután teljesen megfagy már nem lesz az igazi, de azt hiszem, hogy sehol sem fog gondot okozni ebből a fagylaltból a következő adag elfogyasztása.


Hozzávalók:
3 dl  natúr joghurt

25 dkg tehéntúró
1 dl tej
40 dkg feketeszeder
2 dl tejszín
porcukor vagy édesítőszer

  1. Keverjük össze a hidegre hűtött hozzávalókat és a végén édesítsük ízlés szerint.
  2. Öntsük bele a masszát fagylaltgépbe.
  3. Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba annyi időre, hogy gombócolhatóvá dermedjen

2014. július 16., szerda

Fusilli carbonara


Olyan régen jártam már itt a blogon, hogy még az is megfordult a fejembe, hogy talán már be se tudok lépni, aztán szerencsére azért persze még sikerült :)

Visszatérésem alkalmából egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb fogást hozok ma,  melyet szerintem szinte mindenki ismer, így sok újdonsággal nem fogok szolgálni. A jó öreg carbonarát Én most fusilli tésztából készítettem, mert éppen az volt otthon.  Az elkészítési módon természetesen semmit se változtat ha maradunk a hagyományos spagettis variációnál.




Hozzávalók 2 főre: 
18-20 dkg fusilli (spagettivel is készíthető)
2 nagyobb tojás
10 dkg húsos szalonna 
2 ek  reszelt parmezán/grana padano

bors
1 gerezd fokhagyma


  1. Tegyük fel a vizet forrni a tésztához.
  2. A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki zsírjára, a sülési idő vége felé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát (ha nem szeretnénk fokhagymás ízűre akkor, a fokhagymagerezdet egészben hagyva vele süssük majd vegyük ki a szalonnából).
  3. Főzzük ki a tésztát sós vízben.
  4. A tojásokat verjük fel és borsozzuk meg. Sózzuk meg enyhén számítva arra, hogy a szalonnától eleve sós lesz majd az étel.
  5. Adjuk a tojáshoz a sajtot és keverjük el.
  6. A kifőtt tésztát keverjük el a szalonnával és a tojásos keverékkel. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails