2010. június 26., szombat

Fűszeres csirkeszárnyak kukoricás rízzsel

Ma nem sok időm maradt a főzésre, mert a délelőtt vásárlással telt. Az intersparban gyönyörű csirkeszárnyakat kaptam, ami igazán fontos ehhez az ételhez.




Készítettem egy gyors pácot a következőkből: só, majoránna, chili, mustár. Jól beleforgattam a szárnyakat a pácba, és körülbelül fél órát hagytam, hogy összeérjenek az ízek. Biztos, hogy jót tett volna, ha egy kicsit több idő jut a pácolásra, de már egy óra volt, és kezdtünk éhesek lenni.

Ezalatt elkészítettem a kukoricás rízst. A rízst megmostam, majd olajon üvegesre pirítottam. Tudom, ahányan vagyunk, kb. annyiféleképpen készül a jó rízs...

Én közel kétszer annyi vízzel öntöm fel, mint amennyi a rízs maga, majd nagyon lassú lángon főzöm kb. 10 percig, utána lekapcsolom. A kukoricát ekkor adtam hozzá, utána lefedve gyönyörűen megpárolódott.

Nagyon finom szombati ebéd volt. Kovászos uborkát ettünk hozzá, melyet Édesanyám készített.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails